Höstens trädvård

Höstens trädvård

Den 28 september kommer Arlanda Stubbfräsning AB att fräsa bort stubben i pulkabackan bakom länga Ä.

Den 20 september utförde Järna Trädvård AB trädvård i vår förening. De gjorde en så kallad kronreducering av bl.a. de största bokträden i vårt område.

Arbetet är ett ytterligare led i styrelsen och trädgruppens förvaltningsarbete av våra grönytor. Du kan läsa mer om arbetet med träden här.

 4 thoughts on “Höstens trädvård”

  • Jag märkte att det hade gjorts mycket med träden på samfälligheten. Förmodligen för att det var många träd som var eftersatta av underhåll. Men i backen nedanför länga P mot länga N/O tror jag det inte gjordes någonting. Varför gjordes det inte något åt de två träden där?

    • Hej! De träd som togs ner och ansades tillhörde fas 1 och var mest prioriterade. Det återstår en del trädgård som kommer utföras under nästa år. Jag ber trädgruppen svara på om de träd du hänvisar till omfattas av fas 2.

  • Hej! Jag är lite osäker på vilka träd du menar när du säger ”träd i backen nedanför länga P mot länga N/O”? Det fälldes en stor tall och en stor björk precis i slänten/på berget ner från länga P. De var angripna av röta och hade sjukdomstecken. Det gjordes i juli och då fälldes 15 andra träd med röta eller annan sjukdom i vårt område (se också texten om trädvård på hemsidan).
    Om du menar den stora boken och eken i slänten från P ner mot gångvägen utanför N/O, är dessa träd helt friska. De är ganska stora och kronan kan behöva lyftas lite. Jag har tagit bort en del sly under träden och kommer att ta bort några mindre, låga grenar på just boken och eken.
    Är det något särskilt du undrar över med de två träden du tänker på?

    • Hej Det var de två träden (boken och eken) som jag menade. Vi har pratat lite nere hos oss och vi undrar om man får fixa till dem lite för det växer grenar åt alla håll. Så det låter bra att låga grenar kommer att tas bort då de börjar växa ut över vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.