Gemensamma städdagar 22+23 oktober

Höstens städdagar är i år 22 och 23 oktober. Då hoppas vi att alla är med och gör fint i vårt område. Meddela ditt längombud om du inte har möjlighet att delta så får du veta vad du kan göra istället.

Hälsningar

Styrelsen4 thoughts on “Gemensamma städdagar 22+23 oktober”

 • I och med att det inte finns något inlägg som berör den anmälan om elbilsladdnings som lämnades i brevlådan nyligen, väljer jag att kommentera här.

  Jag finner det anmärkningsvärt att ”elbilsgruppen” begär ett ”carte blanche” från varje intressent genom att kräva att anmälan är bindande men samtidigt inte redogöra för den exakta kostnaden före eventuellt bidrag. Den uppskattade kostnaden ger en fingervisning men det finns inga detaljer redogjorda och därmed kan jag inte bedöma om kalkylen är rimlig.

  Antalet intressenter bör generera ett pris före bidrag. När det priset är känt så kan varje intressent göra en bindande beställning där föreningen reserverar sig för att bidraget inte är garanterat.

  Jag kommer inte skriva under anmälan i dess nuvarande form och accepterar inte heller att blir ”straffad” genom att ställas utanför gemensam installation.

  • Jag håller ned Kristoffer, dessutom måste hela utredningen om kostnad för att bygga om elinstallationn redovisas innan beslut om laddboxar. Som systemet är nu räcker inte elförsörjningen till.

   • Hej,

    @Yvonne Mellander – Jag refererar härmed till protokollet för årsmötet 2022. Det har redan fattats beslut om att vi ska ha elbilladdning/laddboxar. Du skrev -som systemet är nu räcker inte elförsörjningen till”, vad baserar du det på?

    //Khalid Raouz B88

  • Hej,

   Med bindande menas att om en medlem vet att hen vill ha en laddbox så svarar hen ja, bindande innebär då att när allt är klart så kommer den medlemmen att få en faktura/avi på det som just nu bedöms kommer att ligga på mellan 7000 SEK och 10 000 SEK efter bidraget. Bidraget kan föreningen endast ansöka om en (1) gång. Föreningen via elbilgruppen kan hellre inte ansöka om bidrag för andra hushåll än de som elbilgruppen vet med all säkerhet vill ha en laddbox (de som har bestämt sig). Det finns även tekniska aspekter för det hela; alltså att en projektör/leverantör kommer att vilja se fasta och tydliga förutsättningar framför sig för att kunna lämna exempelvis ett pris (en sådan förutsättning kan vara antalet laddpunkter).

   Vidare så tycker jag personligen att man ska vara försiktig med att använda ord som ”straffa”, det anser jag är en grov anklagelse mot först och främst elbilgruppen som utgörs av volontärer som arbetar för att medlemmarna i föreningen ska få en fungerande och brandsäker elbilladdning (de som vill det) till den lägsta möjliga kostnaden och gärna så snart som möjligt. Elbilgruppen verkar för att det ska vara elkraftmässigt möjligt även för de som har svarat eller kommer att svara nej att vid ett senare skede installera en laddbox. Det som däremot gäller då är att man får betala arbete och material själv samt hålla sig till en förutbestämd laddbox.

   Sist men inte minst, det finns en sida/inlägg om just elbilladdning, diskussionen får gärna fortsätta där.

   //Khalid Raouz B88

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.