Förtydligande angående intresseanmälan för laddbox

Vi från elbilsgruppen vill göra ett förtydligande till samtliga boende i samfälligheten gällande att Intresseanmälan är bindande för att köpa laddbox. Vi behöver veta hur många som vill köpa laddbox när vi ska ta in offerter, vilket sedan behövs som underlag för att kunna ansöka om Ladda bilen-bidraget från Naturvårdsverket. 

Det betyder att innan vi vet hur många hushåll som definitivt bestämt sig för att ha en laddbox, så kommer vi inte att kunna ta in några offerter och således inte kunna ansöka om Ladda bilen-bidraget. Vi kommer heller inte att kunna ge medlemmarna ett exakt pris innan allt det är gjort.  

Vi kan endast ansöka om bidraget EN (1) gång, därför är det en avgörande förutsättning att de hushåll som är intresserade bestämmer sig, ifall de vill eller inte vill ha en laddbox och att det görs skriftligt senast den 11:e september (vi förlänger svarstiden ca 1,5 vecka pga. förtydligadet). 

Nettokostnaden (efter bidraget) per hushåll/laddbox uppskattas landa på som högst 10 000 kr.

Om det finns tillräckligt med intresse för att kunna gå vidare med installation av laddboxar kommer det sannolikt att behövas ett årsmötesbeslut för detta.

Vänliga hälsningar
Elbilsgruppen2 thoughts on “Förtydligande angående intresseanmälan för laddbox”

 • Hur kommer debitering se ut? Faktiskt elförbrukning eller kollektiv? Månadskostnad även om man inte använder ladd boxen?
  Mvh Johanna

  • Hej Johanna! Vi vet inte alla detaljer än, men tanken är att de som köper laddbox ska stå för den faktiska kostnaden. Om det sedan blir per månad eller kvartal man betalar, får vi återkomma med. När vi vet vilken leverantör vi kommer anlita och vilken lösning det blir, så kommer det mer information.

   Med vänlig hälsning,
   Nicklas (Elbilsgruppen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.